Het is tijd om pizza’s te bakken in de houtgestookte Ooni Karu! Deze pizzaoven komt in twee versies. De Ooni Karu 12 en de grotere Ooni Karu 16. Beide ovens kun je opstoken met houtskool of hout. Een échte pizzabakker stookt de pizzaoven op met hout. Deze houtjes zijn gemaakt van hardhout en noemen we pizzahoutjes. Heb jij altijd al eens een Italiaanse houtgestookte pizza willen maken? Wij leggen in 7 simpele stappen uit hoe jij op de juiste manier pizza’s bakt in de Ooni pizzaoven.
- Om te beginnen verzamelen we aanmaakhout, aanmaakblokjes, pizzahout en lucifers. Bij een bestelde doos pizzahout op doosjehout.nl wordt er altijd standaard een zakje geleverd met al deze tools. Dat is natuurlijk super handig voor een eerste keer pizza’s bakken!
- Haal de kap van de schoorsteen en zorg ook dat deze openstaat.
- Verwijder het achterluik en stop wat aanmaakblokjes en aanmaakhoutjes in de pizza oven. Steek deze vervolgens aan met lucifers of een lange aansteker.
- Als het vuur eenmaal goed brandt is het tijd om verder te stoken. Gebruik alleen hardhout wat geschikt is om te bakken. Ons STOCERS pizzahout is hier speciaal voor gemaakt. Pak twee á drie van deze eiken houtjes en stop deze in de brandstoflade.
- Stook verder en wacht 10 á 20 minuten. Hierna is de pizzaoven op een temperatuur van rond de 450 graden. Met dit aantal graden duurt het rond de 2 minuten voordat jouw pizza klaar is.
- Tijd om te bakken! Vergeet tussendoor niet de brandstoflade bij te vullen met pizzahout.
- Klaar met pizza’s bakken in jouw hout gestookte Ooni? Laat het brandende vuur in het rooster rustig uitbranden. De pizzaoven zou nu vanzelf afkoelen. Als deze helemaal afgekoeld is kun je het as uit de lade verwijderen.
Nu weet jij hoe je op de juiste manier de lekkerste Italiaanse pizza’s bakt in de Ooni Karu. Bon Appétit!
Heb jij pizzahout nodig voor jouw Ooni pizzaoven? Bekijk hier ons aanbod en maak gebruik van onze snelle verzending.



