Kies jouw hoeveelheid haardhout

350KG op pallet

€449,-
  • STOCERS

700KG op pallet

€699
  • STOCERS

✓ Gratis verzending in NL Snel geleverd ✓ Kwaliteit hout voor een goede prijs

Bekijk hier al ons haardhout
Haardhout voor in de kachel

Vandaag besteld, morgen stoken!

Wil jij buiten of binnen een heerlijk warm vuurtje stoken in jouw kachel? Dan ben je niet de enige! Zeker nu de gasprijzen enorm zijn gestegen in Nederland besluiten steeds meer mensen om de houtkachel weer aan te steken.

Een goed vuurtje stoken kan niet zonder goed hout. Goed hout moet droog zijn. Dit is belangrijk voor de volledige verbranding. Haardhout met een te hoog vochtpercentage zorgt voor een vervuiling van de kachel en milieu. Dit is dus van essentieel belang!

Wij verkopen alleen ovengedroogd eikehout. Wij zijn er van overtuigd dat dit het beste hardhout is voor de kachel. Eiken ruikt lekker en gaat lang mee in de haard.

Wij bieden ons haardhout in verschillende hoeveelheden aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons volledige aanbod van haardhout op onze webshop.

Zak haardhout kopen

Netzak haardhout over de post.

Wij verkopen ons haardhout in zakken, maar nog veel vaker in dozen over de post.

Een zak haardhout kent de voordelen van dat het hout goed droogt doordat er genoeg ventilatie bij het hout kan komen. Als hout eenmaal is ingepakt in dozen komt hier geen lucht meer bij en is er kans op schimmelvorming. Om dit te voorkomen pakken wij het haardhout pas na een bestelling in een doos, dit om schimmel tegen te gaan en de STOCERS kwaliteit te waarborgen.

Ons eiken haardhout is ovengedroogd en gezaagd in mooie korte stukken van rond de 25 centimeter lang. Dit hout is met zorg gekloofd en in elke doos haardhout stoppen wij een klein beetje aanmaakhout, aanmaakblokjes en lucifers. Alles om jou te ontzorgen bij het vuurtje stoken.

Bekijk ons haardhout
Aan de slag met haardhout

Gebruik van haardhout in de openhaard.

De kachel aansteken kan op verschillende manieren. Voordat wij ingegaan op de manier waarop je dit eikenhout het beste kunt ontsteken willen we benadrukken dat het van groot belang is dat het haardhout op een droge plek wordt bewaard.

Veilig stoken

Het belangrijkste bij het maken van een vuurtje is dat het veilig gebeurt. Heb geduld en gebruik geen brandstoffen om het vuur sneller op gang te brengen.

Neem de tijd.

Eikenhout is een hele harde houtsoort. Het aanmaken van eiken is daardoor iets lastiger, maar als het hout eenmaal goed brandt zou deze erg lang mee gaan. Het is een kwestie van geduld.

De beste manier om aan de slag te gaan met het hout is het maken van een spreekwoordelijke tent met haardhout. Gebruik hiervoor om en nabij de 6 stukken haardhout welke u op elkaar plaatst. In het midden ontstaat hierdoor een gat, waarin u precies enkele aanmaakblokje in kunt steken. Vervolgens is het de taak om nog wat aanmaakhout hier bovenop te plaatsen en aan te steken. Eenmaal aangestoken zal het vuur snel branden. Zeker met een doos droog aanmaakhout van STOCERS krijg je gegarandeerd snel een warm vuurtje. Als het goed aanmaakhout goed fikt kun je bovenop de pyramide van haardhout een groter blok eiken plaatsen. Dit alles zorgt voor een top vuurtje waar je uren van kunt genieten!

Vragen?

Heb je toch nog problemen of heb je vragen over een van onze haardhout producten? Neem dan gerust contact op en we helpen je graag verder!

Elke maand een doosje droog haardhout aan huis?

Hey Stoker! Bestel jij regelmatig een doos eiken haardhout? Dan is het STOCERS houtabonnement misschien wel wat voor jou!

Pak korting

Bestel eenmalig voor 199,- en ontvang 6 maanden lang elke maand een doos ovengedroogd haardhout. Hiermee pak jij 5% korting.

Geen gedoe

Bespaar tijd door niet telkens opnieuw hout te hoeven bestellen.

Bekijk houtabonnement

Ontdek het STOCERS hout-abonnement.