Houtsnippers

Wij gebruiken in ons leven hout voor ontzettend veel verschillende dingen. Nadat een boom gekapt wordt kan er van alles gedaan worden met het hout. Maar als houten producten uiteindelijk hun taak hebben volbracht, eindigen ze altijd op de brandstapel. Het is een probleem dat veel mensen herkennen. Winkels laten hun producten vervoeren op houten pallets bijvoorbeeld. Maar wat ze vervolgens met de overgebleven pallets moeten doen, dat weten ze niet zo zeker. Gelukkig hebben wij een manier ontdekt om hout een 2e leven te geven. Het hout dat wij geleverd krijgen verzorgen en sorteren wij. Daarna stoppen we het in dozen en sturen het naar jou toe!

Houtsnippers

Houtsnippers als bodembedekkers

In onze webshop kun je bijvoorbeeld een doos houtsnippers kopen. Houtsnippers, vaak ook houtchips genoemd, worden gebruikt op veel verschillende plekken. Deze natuurlijke bodembedekker wordt op veel scholen gebruikt als zachte ondergrond rondom klimtoestellen. Ook gebruiken veel huishoudens deze houten bodembedekker om hun eigen tuin mee te decoreren. Houtsnippers onderdrukken onkruid en dit is voor veel mensen een ontzettend groot voordeel.

Houtsnippers los storten

Zodra de snippers worden gestort op een ondergrond van zand heeft jouw grond hier baat bij. Het stimuleert het composteringsproces en reinigt hiermee de grond. Jouw grond zal gezonder zijn dan ooit tevoren. Houtchips zorgen er ook voor dat jouw tuin er netjes uitziet. De vermindering van onkruid is al een grote stap in de goede richting. De strakke afwerking die gecreëerd wordt als de chips helemaal verdeeld zijn over een stuk grond, is de kerst op de taart. Deze, volledig natuurlijke, toevoeging aan jouw tuin zorgt voor een nette, afgewerkte uitstraling terwijl het er in het geheel wel heel natuurvriendelijk uit blijft zien.

Een doos met houtchips

Onze producten worden allemaal thuis geleverd. Zo ook onze hout chips. Wij vinden het belangrijk om hout duurzaam in te zetten en resthout een plek te geven in de circulaire economie. Daarom maken wij enkel en alleen gebruik van gerecycled hout. Dit hout heeft dus al gedaan wat het moet doen en in plaats van het weg te gooien, brengen wij het naar jou thuis. Ontzettend duurzaam dus!

Houten bodembedekker bestellen

Onze producten zijn in verschillende formaten te bestellen. Onze houtsnippers zijn in vier verschillende hoeveelheden te bestellen: dozen van 3 kilo en dozen van 20 kilo bijvoorbeeld. Maar ook big bags waarmee je zeker weet dat je 1m3 van jouw tuin kunt vullen met houtsnippers zijn bij ons te verkrijgen. Hoe groot de doos hout ook is die jij bij ons bestelt, je weet zeker dat het hout van goede komaf is en gebruikt kan worden voor veel verschillende projecten.

Waarom een doosje hout?

In de zomer van 2020 hebben wij voor de eerste bestellingen onze doosjes gevuld met hout. Het verzamelen van het juiste hout was taak 1. Ons hout is afkomstig van verschillende plaatsen. Eén ding is zeker: al ons hout is gerecycled. Daarom is het sorteerproces ontzettend belangrijk. Afhankelijk van de kwaliteit hout verwerken wij het tot houtsnippers of aanmaakhout. Dit eindproduct wordt in dozen en big bags verzonden naar onze klanten. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen aan het creëren van een duurzame, circulaire economie.