Houtchips

Een van de meest voorkomende tuintrends van het afgelopen jaar is het gebruik van houtchips. Jaar in jaar uit worden deze steeds populairder en worden ze gebruikt in moderne tuinen. Het gebruik hiervan zorgt voor een laag niveau aan onderhoud en behoud het natuurlijke uiterlijk van uw tuin. Daarnaast is het een veilige optie voor spelende kinderen in uw tuin. Houtchips (ook wel houtsnippers genoemd) zijn afkomstig van speciaal geselecteerde loofbomen. Ook is het zo dat het hout van doosjehout.nl specifiek wordt uitgezocht, zodat er alleen maar gebruik wordt gemaakt van gerecycled hout. Dit betekent dat dit hout al een keer is gebruikt voor andere doeleinden. Wanneer niet gerecycled zou dit materiaal verloren gaan en weggegooid worden. Om ons steentje bij te dragen aan het milieu wordt nuttig en kwalitatief hout omgezet in houtsnippers voor decoratie en/of aanmaakhout. Ben jij ook enthousiast geworden van de voordelen van deze houtchips? Bekijk dan ons volledige aanbod op onze webshop.

Bekijk ons assortiment houtchips houtchips

Houtchips kopen doe je op doosjehout.nl

Buiten het feit dat het hout van doosjehout.nl gerecycled is zijn er nog meerdere voordelen te vinden bij de houtchips van onze website. Wanneer u kiest voor houtchips kopen zijn er verschillende maten te bestellen, waardoor we voor elke wens iets te bieden hebben. U kan op onze website houtchips kopen vanaf 3 kilogram tot wel 180 kilogram. Betreffende brandhout is dit van 1 kilogram tot en met 100 kilogram beschikbaar. Door het hoogwaardige selectie proces van het hout zorgen we ervoor dat op het moment u houtsnippers koopt u blanke houtchips geleverd krijgt zodat dit in uw tuin een mooie, strakke look kan geven. 

Houtchips te koop, hoeveel heb ik er nodig?

Op het moment dat u besloten hebt houtchips te kopen, kan het enorm lastig zijn in te schatten hoeveel houtsnippers u nodig heeft in uw eigen tuin als bodembedekking. Over het algemeen wordt er altijd aangehouden bij een normale laagdikte om 1 tot 5 centimeter houtsnippers te gebruiken. Wel is het zo dat wanneer u dikkere lagen houtsnippers verspreid u van meer voordelen kunt genieten. Vanaf een dikte van 10 centimeter is het namelijk zo dat deze houtsnippers ook een onkruid werende functie hebben. Dit heeft te maken met het feit dat zaadjes van onkruid geen kans krijgen om door deze chips te groeien.

houtchips

Het nut van houtchips kachel

Bij doosjehout.nl hebben wij een passie om iedereen de hoogste kwaliteit houtchips voor kachels te kunnen leveren. Dit zie je terug in ons uitgebreide aanbod. Van oudsher is het normaal om relatief grote blokken hout op het vuur te leggen en aan te stekken voor een gezellig avondje rondom het vuur. Toch is het nut van houtsnippers in uw kachel groter dan de meeste mensen denken. Doordat deze houtchips voor uw kachel van kleinere omvang zijn en daardoor meer ruimte benutten tussen het onderlinge haardhout komt er meer
zuurstof bij. Dit zorgt niet alleen maar voor een makkelijke manier om het hout aan te steken, maar dit zal er ook voor zorgen dat het vuurt voor langere tijd door blijft branden. Buiten deze genoemde voordelen van het gebruik van houtstukken in de kachel of vuurkorf  zijn ze ook vele malen makkelijker weg te voeren wanneer het gezellige avondje voorbij is. Heeft u nog vragen aan ons hoe u het beste deze houtchips voor de kachel kunt gebruiken, of heeft u nog vragen bij het bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Bestel hier uw houtchips