Brandhout

Overal waar je kijkt zie je hout. We kappen in de hele wereld dagelijks onwijs veel bomen en maken daar vervolgens producten van. Veel hout wordt ook gebruikt om weer andere producten te vervoeren. Uiteindelijk wordt dit hout vaak gebruikt als brandhout. Hartstikke zonde eigenlijk! Wij hebben een manier gevonden om overgebleven hout een 2e leven te geven! Wij organiseren verschillende manieren om brandhout te verzamelen. Wij verwerken dit hout zodat het een nieuw leven krijgt. Zo kun je ook bij ons terecht voor bodembedekking! Wij verzorgen en sorteren het hout en sturen het naar jou toe!

Shop hier ons brandhout brandhout

Een doos met brandhout

Wij leveren al onze producten aan huis. Zo ook ons brandhout. Met dit hout kun jij jouw open haard aansteken voor een heerlijk warm avondje. Of jouw vuurkorf starten om buiten in de tuin een gezellige avond te beleven. Wij vinden het belangrijk om hout duurzaam in te zetten en resthout een plek te geven in de circulaire-economie. Dit is waarom wij alleen gebruik maken van gerecycled hout. Dit hout heeft dus al gedaan wat het moet doen en in plaats van het weg te gooien, brengen wij het naar jou thuis als brandhout. Ontzettend duurzaam dus!

brandhout

Brandhout gebruiken

Het gebruiken van duurzaam brandhout in jouw kachel of vuurkorf kan op verschillende manieren. Ga je  voor een “blaze of fire” of voor een rustig smeulend stapeltje? Het is in ieder geval belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw vuurtje voldoende zuurstof krijgt. Nadat jij met aanmaakhout jouw vuurtje hebt aangewakkerd, moet je dus niet meteen heel veel hout op het vuur gooien. Stapel de houtblokken één voor één op elkaar. Zo zit er voldoende ruimte tussen het hout en komt er voldoende zuurstof bij jouw vuurtje. Ditzelfde geldt ook voor een vuurtje stoken in de open haard. Rustig aan genieten van een heerlijk avondje met onze doosjes hout. Wie wil dat nu niet?

Brandhout bestellen

Het is mogelijk om verschillende doosjes hout bij ons te bestellen. Zo hebben wij netjes met brandhout van meerdere groottes. We hebben ook dozen met daarin verschillende soorten hout. Grof hout en gekloofd hout kun je krijgen in dozen van 3, 20 of 40 kilo. Tot slot zijn er onze big bags brandhout. Met een big bag haal je 1m3 hout in huis. Ideaal dus voor een hele zomer of winter vol gezellige avondjes.

Waarom een doosje hout?

Wij vulden onze eerste doosjes met hout in de zomer van 2020. We begonnen met het verzamelen van hout dat ge-recycled kon worden. Omdat ons hout afkomstig is van verschillende plaatsen, was het belangrijk om al het hout te sorteren in verschillenden groottes. Afhankelijk van de kwaliteit hout verwerken wij het tot houtsnippers of houtchips. Dit eindproduct wordt in dozen en big bags verzonden naar onze klanten. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen aan het creëren van een duurzame, circulaire economie.

Bestel hier jouw brandhout!