Bodembedekking

Uw tuin: de plek om even lekker in de zon te ontspannen en te genieten van de frisse lucht. Voordat u volledig kan genieten van uw buitenparadijs is het altijd fijn om uw tuin naar behoeven in te richten en een mooie verdeling te vinden tussen een terras, fijne looppaadjes en een grote hoeveelheid aan verschillende planten. Wat vaak vergeten wordt is welke vorm van bodembedekking u gaat gebruiken in uw tuin. Er zijn namelijk vele voordelen aan het gebruik van bodembedekking. Hierdoor kan uw eigen tuin absoluut naar een hoger niveau getild worden! Daarnaast heeft u minder onderhoud en blijven planten gezonder. Deze bodembedekking kunt u voor allerlei mogelijkheden inzetten, zoals looppaden, rondom planten of zelfs als terras. Een vorm van deze bodembedekkers zijn houtsnippers, ook wel houtchips genoemd. Graag vertellen wij u meer over deze natuurlijke en duurzame bodembedekking. Bent u ook benieuwd naar ons volledig assortiment houtsnippers, brandhout en aanmaakhout? Bekijk dan onze webshop!

Shop hier onze houtsnippers bodembedekking houtsnippers

Het gebruik van houtsnippers als bodembedekker

Houtsnippers zijn al jaren populair om te gebruiken bij het stoken van kachels of haarden, alleen veroorzaakt dit veel houtrook. Op het moment dat u aan de slag gaat met dit materiaal is het dan ook verstandig om goed op de hoogte te zijn van de huidige regelgeving in Nederland. Tegenwoordig worden houtsnippers bodembedekker veel ingezet als decoratie in de tuin. Buiten het feit dat houtchips meteen een sprekende sfeer neerzetten in de meeste tuinen, ziet het er ook heel natuurlijk uit. Verder zijn houtsnippers bodembedekker in gebruik vrij gemakkelijk, doordat u er geen omkijken naar hebt. Nadat dit gestort wordt in uw tuin, hoeft u geen speciale handelingen meer uit te voeren om dit materiaal zo lang mogelijk goed te houden. Voordat houtsnippers bodembedekker bij uw thuis worden afgeleverd worden er meerdere kwaliteitschecks gedaan om te waarborgen dat dit materiaal zolang mogelijk meegaat in uw eigen tuin.

bodembedekking

De voordelen van houtsnippers als bodembedekker

  • Buiten het feit dat houtsnippers de meest duurzame en natuurlijke versies zijn van bodembedekkers, zitten er nog meerdere voordelen aan houtsnippers als bodembedekker.  We zullen hier kort en bondig de voordelen bespreken.

  • Houtsnippers als bodembedekker hebben het voordeel dat ze onkruid voorkomen. Doordat er geen onkruid kan groeien, zal u uiteindelijk minder tijd bezig zijn met het verwijderen van het vervelende onkruid. Wanneer u dit combineert met een worteldoek is de kans dat u nog onkruid in uw tuin krijgt minimaal.

  • Houtsnippers liggen over het algemeen redelijk los op de grond. Het voordeel hiervan is dat dit materiaal goed dempt als u er overheen loopt en redelijk zacht aanvoelt. Mocht u voor uw kind in de tuin een speeltoestel willen neerzetten dan is dit de perfecte manier om uw kind te beschermen.

  • Houtsnippers als bodembedekker is het perfecte materiaal op het gebied van bewatering van uw tuin. De snippers houden tijdens regenachtige dagen voor meerdere dagen het water vast, waardoor de grond eronder in een verspreide tijd bewaterd zal worden. In het geval van een warme en droge dag beschermen deze houtsnippers goed tegen de hitte. In de winter zal het daarentegen weer voor veel betere bescherming zorgen in het geval van vorst. 

Welke soorten bodembedekker houtsnippers heb je?

De bodembedekker houtsnippers van doosjehout.nl zijn gemaakt van één soort hout. Al het hout op onze website is gerecycled. Dit betekent dat dit hout al een keer gebruikt is voor een andere toepassing en anders weggegooid zou worden. Op deze manier kunnen we dit materiaal inzetbaar maken als bodembedekker houtsnippers. Wel is het zo dat er een streng kwaliteit sorteerproces wordt toegepast om te waarborgen dat onze kwaliteit in elk doosje hout hetzelfde is. Concluderend worden de bodembedekkers houtsnippers van ons verstuurd in vier verschillende maten: 3 kilo, 20 kilo, 1m³ (los gestort) en 1m³ (niet los gestort). Op deze manier hopen we bij te dragen aan een gezondere, duurzamere en milieubewustere wereld. Heeft u nog vragen over hoe dit sorteerproces eruit ziet of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Bestel hier uw bodembedekking