Houd u er net zo van om met lekker weer buiten te zitten en een heerlijk vuurtje te stoken? Dan bent u niet de enige! Een gezellige zomeravond of koude winternacht is naar ons idee pas écht gezellig met een bijpassend vuurtje. Lekker samen genieten met vrienden of familie en voor de complete beleving nog wat marshmallows erbij. Een vuurtje stoken kan echter niet zonder goed hout. Bent u klaar voor warme en knusse avonden? Dan is dit van essentieel belang! Wat veel mensen echter niet weten is dat er een hoop verschillen zijn tussen de verschillende vormen van aanmaakhout. Veel mensen kiezen er namelijk vaak voor om grote blokken hout in kachels, open haarden of in vuurkorven te leggen. Het nadeel hiervan is dat grote stukken overblijven, aangezien de binnenkant van het aanmaakhout niet verbrand wordt. Wilt u optimaal gebruik maken van uw hout? Kies dan voor een kleinere variant. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons volledige aanbod van aanmaakhout, bodembedekking, houtsnippers en houtchips op onze webshop.

Bekijk ons assortiment aanmaakhout zak aanmaakhout

Zak aanmaakhout kopen

Een zak aanmaakhout kent vele, tastbare voordelen. Welke het zijn? Ten eerste heeft een zak aanmaakhout als voordeel dat het hout te allen tijden goed gedroogd is. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat uw hout nog sneller en beter vlam vat. Eenmaal branden kunt u er hierna altijd nog voor kiezen om daadwerkelijk haardhout te gebruiken. Daarnaast is het aanmaakhout vaak relatief klein afgesneden, dit heeft weer als voordeel dat het vuur op een natuurlijke manier verspreid. Dit maakt een zak aanmaakhout het ideale middel om je open haard, kachel of vuurkorf aan te steken. Bij doosjehout.nl worden er verschillende hoeveelheden aangeboden naar ieders behoefte. Het verpakkingsmateriaal dat hierbij gebruikt wordt, bestaat volledig uit gerecycled karton en is stevig genoeg om voor langere tijd brandhout te bewaren.


Het gebruik van aanmaakhout open haard

Het aansteken van aanmaakhout van doosjehout.nl kan op verschillende manieren gebeuren. Voordat er dieper ingegaan wordt op de manier waarop je dit aanmaakhout het beste kunt ontsteken willen we benadrukken dat het van groot belang is dat het aanmaakhout op een droge plek wordt bewaard, het liefst in de bijgeleverde kartonnen doos. Op het moment dat het aanmaakhout namelijk enigszins vochtig is, is het effect bijna zo goed als weg, wat natuurlijk zonde is! De beste manier om aan de slag te gaan met het hout is het maken van een spreekwoordelijke tent met haardhout. Gebruik hiervoor om en nabij de 6 stukken haardhout welke u op elkaar plaatst. In het midden ontstaat hierdoor een gat, waarin u precies een aanmaakblokje in kunt ontsteken. Vervolgens is het de  taak om nog wat hout bovenop het huidige haardhout te plaatsen. Eenmaal aangestoken zal het vuur snel branden. Wanneer het enkele minuten brandend is kan bovenop de pyramide van haarhout een groter blok geplaatst worden. Dit alles garandeert een heerlijk vuur waar u uren van kunt genieten! Ondervind u toch problemen, of heeft u vragen over een van onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag op weg!

Contact opnemen

Bestel aanmaakhout bij Doosjehout