Waar onze producten voor zijn gemaakt

Gebruik onze blanke houtchips als bodembedekking in jouw tuin, dit geeft een mooie strakke look. Daarnaast helpen de houtsnippers onkruid te bestrijden en geeft het een goede reiniging aan jouw grond.

Verwarm je woonkamer met ons aanmaakhout in de houtkachel of verbrand dit bij een gezellig kampvuur. Het hout is goed gedroogd en kan rechtstreeks de vuurkorf in. Vergeet de marshmallows niet!

 

Voor in de tuin

Onze blanke houtsnippers zijn ideaal te gebruiken als siersnippers in de tuin. Maak deze houten bodembedekking bijvoorbeeld rondom de stam van een boom.

 

Om te verbranden

Gebruik ons aanmaakhout voor de kachel tijdens de winter of buiten in de vuurkorf tijdens de zomer. Ons hout is altijd goed droog!

 

Verzending

Wij verzenden ons hout, zoals onze naam al verklapt, in een kartonnen doos. Bij grotere bestellingen in een Big Bag of op een pallet. Wij streven naar een levertijd van 2 á 3 werkdagen.

Doosje hout

Hout, je kunt het voor talloze verschillende dingen gebruiken. Nadat een boom wordt gekapt kan hout allerlei kanten op gaan. Er wordt mee gebouwd, er wordt mee gedecoreerd en het wordt gebruikt om producten op te vervoeren. Aan het einde van de gebruikscyclus wordt hout verbrand. Hout kan op zoveel verschillende manieren ingezet worden en dat wordt het ook dagelijks! Na het initiële doel van een stuk hout lopen veel mensen tegen een probleem aan. Wat doen we met al dat hout? Vooral hout dat wordt gebruikt om producten mee te vervoeren wordt vaak vergeten. En dat is zonde! Gelukkig hebben wij een manier ontdekt om hout een 2e leven te geven. Het hout dat wij geleverd krijgen stoppen wij in dozen en sturen wij naar jou toe!

Wat zit er in een doosje hout?

Natuurlijk is dat wel erg kort door de bocht. Maar, daar komt het wel op neer! Wij maken enkel en alleen gebruik van gerecycled hout. Dit hout heeft dus al gedaan wat het moet doen en in plaats van het weg te gooien brengen wij het naar jou thuis. Ontzettend duurzaam dus! Zo stimuleren wij een circulaire economie. Onze doosjes hout zijn in twee verschillende soorten te bestellen: aanmaakhout en houtsnippers. Wat het verschil is? Dat leggen we je uit!

Een doosje aanmaakhout

Aanmaakhout, oftewel brandhout, is zeer gewild. Zowel in de koudere maanden als in de warme maanden is aanmaakhout ideaal materiaal om een open haard of vuurkorf mee te vullen. Omdat het zo belangrijk is om alleen goed gedroogd hout te gebruiken, garanderen wij dat al ons hout meteen gebruikt kan worden. Ons hout komt gedroogd en wel bij jou thuis. Zo kun je er direct van genieten.

Een doosje houtsnippers

Het gebruiken van houtsnippers, vaak ook houtchips genoemd, heeft een heleboel voordelen! Veel mensen gebruiken deze houten snippers in hun tuin. Zo kunnen ze gebruikt worden om onkruid te onderdrukken. Ook houdt het de grond gezond. Tot slot zorgen houtsnippers voor een strakke en nette uitstraling van jouw tuin.

Hoeveel hout kan ik bestellen?

Onze doosjes hout zijn in verschillende formaten te bestellen. Zo heb je houtsnippers vanaf 3 kg tot wel 180 kg en aanmaakhout vanaf 1 kg tot wel 100 kg. Natuurlijk passen leveringen van 100 of 180 kg niet in een doos. Deze bestellingen worden in big bags bezorgd. Hoe groot de doos hout ook is die jij bij ons bestelt, je weet zeker dat het hout van goede komaf is en gebruikt kan worden voor veel verschillende projecten.

Waarom een doosje hout?

In juni 2020 begonnen wij met de eerste bestellingen voor onze doosjes hout. Op een grote werkplaats verzamelden we het apparatuur dat nodig was om ons verzameld hout te verwerken tot aanmaakhout en houtsnippers. Gerecycled hout verzamelen, sorteren op kleur en kwaliteit en uiteindelijk schredderen of hakken. Totdat we een efficiënte manier vonden om batches aanmaakhout en houtsnippers te maken. Gebruik onze blanke houtchips als bodembedekking in jouw tuin, dit geeft een mooie strakke look. Daarnaast helpen de houtsnippers onkruid te bestrijden en geeft het een goede reiniging aan jouw grond. Verwarm je woonkamer met ons aanmaakhout in de houtkachel of verbrandt dit bij een gezellig kampvuur. Het hout is goed gedroogd en kan rechtstreeks de vuurkorf in. Vergeet de marshmallows niet!