Als je een echte pizzaliefhebber bent en een Ooni Karu pizzaoven hebt, dan weet je dat de kwaliteit van het hout dat je gebruikt om te stoken van cruciaal belang is voor het bakken van de perfecte pizza. Het juiste type hout kan immers het verschil maken tussen een smakelijke pizza met een krokante korst en een matige pizza die niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Ook heb je hout nodig wat goed aanpakt en lang mee gaat.

Voor het aansteken van de Ooni gebruik je aanmaakhoutjes en wat aanmaakblokjes. Aanmaakhout is zachthout wat snel aanpakt en vlam vat. Ideaal om dus mee te beginnen. Als het vuur eenmaal goed in de brandlade van de Ooni zit, kun je verder stoken. Maar welk stookhout gebruik je nu verder voor de pizzaoven?

Op de foto zie je kleine eiken pizzahoutjes voor de Ooni Karu.

Pizzahoutjes voor de ooni karu van STOCERS

Als het gaat om het beste hout voor de Ooni Karu pizzaoven, zijn kleine stukken droog eikenhout ideaal. Dit komt omdat eikenhout hardhout is en daarom lang en heet brandt. Dit is cruciaal voor het creëren van de ideale omgeving voor het bakken van pizza’s in de Ooni Karu pizzaoven.

Bovendien heeft eikenhout een heerlijke rokerige smaak die perfect past bij de smaak van een klassieke pizzakorst. Het hout geeft ook een aangename geur af tijdens het branden, waardoor je een echte pizzeria-ervaring kunt creëren in je eigen achtertuin.

Het is belangrijk dat de eiken pizzahoutjes goed gedroogd en niet langer dan 12 centimeter zijn. Ook moeten deze houtjes dun gekloofd zijn. Alleen zo kun je het pizzahout optimaal gebruiken.

Eiken pizzahout zelf maken of kopen

Als je op zoek bent naar kleine stukken droog eikenhout om te gebruiken in je Ooni Karu pizzaoven, dan kun je ervoor kiezen om deze zelf te maken. Echter kost dit vaak veel tijd en werk. Je moet eikenhout kopen, zagen, kloven en daarna drogen. Wil je direct stookklare pizzahoutjes voor jouw Ooni? Dan kun je terecht bij STOCERS op doosjehout.nl. Wij bieden hoogwaardige eiken pizzahoutjes aan die speciaal zijn geselecteerd voor gebruik in kleine pizzaovens. Deze houtjes zijn van de hoogste kwaliteit en zijn gegarandeerd droog en vrij van onzuiverheden.

 

Veel plezier met pizza’s bakken!

Wil je weten hoe je jouw Ooni Karu het beste aansteekt? Lees dan eens dit artikel over het aansteken van de Ooni pizza oven.