Houtsnippers worden over het algemeen in Big bags aangeleverd. Wij versturen deze ook wel in dozen. Big bags zijn grote zakken die al snel meer dan een halve ton aan houtsnippers kunnen bevatten. Deze big bags worden dan met een vrachtwagen voor je deur of zo dicht mogelijk bij je tuin afgezet. Dit is de goedkoopste manier. Jij zal de houtsnippers dus tot op hun plaats moeten vervoeren – maar hoe doe je dat nou best?

Hoeveel wegen houtsnippers?

Zoals hierboven reeds vermeld worden de meeste houtsnippers in een big bag aangeleverd. In zo’n big bag is meestal gevuld met 1m3 tot 1.5m3 aan houtsnippers en kan dus al snel meer dan 400kg gaan wegen. Het is dan ook niet aan te raden om te proberen de big bag zelf te versleuren. Je haalt er best een spade en een kruiwagen bij.

Hoe vervoer je houtsnippers naar de tuin?

De big bags worden voor de deur of zo dicht mogelijk bij de tuin afgezet. Vanaf dan is het echter aan jou om met een spade houtsnippers in de kruiwagen te scheppen.

Probeer je kruiwagen zeker niet te vol te laden. Houtsnippers kunnen erg zwaar zijn en een kruiwagen kan snel omkantelen wanneer hij te zwaar geladen is.

Tip: Indien je met de kruiwagen langs de voordeur naar je tuin moet is het een goed idee om zwarte plastic of zelfs plastic vuilzakken op de vloer te plakken. Op die manier maak je de vloer minder vuil.

Hoe verspreid ik houtsnippers het best in mijn tuin?

Wanneer je uiteindelijk in de tuin bent aangekomen met je kruiwagen kan je ervoor kiezen om de houtsnippers op een hoop te dumpen of om de houtsnippers direct over het pad en de perken de verdelen. Dit kan je doen met een spade of een klein tuinschepje.

Indien je meer te weten wil komen over hoe je nu het best houtsnippers aanbrengt in de tuin kan je terecht op ons artikel over houtsnippers plaatsen.

Waar kan je best houtsnippers bewaren

Wanneer je klaar bent met het leggen van je houtsnippers kan het zijn dat je houtsnippers over hebt. Het is namelijk altijd een goed idee om net wat meer houtsnippers te bestellen dan nodig. Wij raden aan om de resterende houtsnippers over de tuin te verdelen. Indien dit niet mogelijk is en je de houtsnippers wil bijhouden, dan bewaar je de houtsnippers best in de big bag in een droge ruimte. Dek de big bag indien mogelijk af en kijk af en toe na of de houtsnippers niet te nat zijn. Wanneer je merkt dat de houtsnippers te nat zijn kunnen ze gaan rotten en verdeel je ze alsnog best over de tuin.

Natuurlijk is er bij doosjehout.nl ook een optie om de houtsnippers te laten storten in de tuin. Iets duurder, maar wel minder tijdrovend. 😉 Bekijk hier onze houtsnippers.