Voor wij houtsnippers bestellen staan we er best even bij stil welke houtsnippers je uiteindelijk nodig zal hebben in je tuin. Hoewel het soort houtsnipper in de tuin een kleine impact kan hebben op hoelang jouw houtsnippers zullen meegaan, zal deze keuze er over het algemeen eentje zijn uit esthetische overwegingen. Hier volgt alvast een klein overzicht van de meest populaire houtsnippers en waarom deze een goede keuze zouden zijn voor bij jou in de tuin.

  • Houtsnippers uit beuk

Wil jij een houtsnipper met een mooie roodbruine kleur? Dan kan je kiezen voor houtsnippers uit beuk. Beukenbomen zijn bomen die erg hard zijn en dus iets langer meegaan dan zachtere soorten hout. Indien je op zoek bent naar houtsnippers om op schaduwrijke perkjes te leggen, dan kies je best voor beuk.

  • Houtsnippers uit eik

Ook houtsnippers uit eik zijn momenteel erg populair. Houtsnippers uit eik zijn namelijk erg donker van kleur en worden vaak gebruikt in perkjes en in moderne tuinen waar men een egaal effect wil creëren.

  • Houtsnippers uit Douglasdennenhout

De Douglasspar is een mooie boom met een roodbruine stam waaruit erg mooie houtsnippers gemaakt kunnen worden. De snippers hebben een lichte cognac kleur en worden geprezen voor hun lekkere geur.

  • Houtsnippers van Lariksdennenhout

Wanneer je kiest voor houtsnippers van Lariks krijg je een hout met een erg mooie donkerrode, vaalbruine kleur. Net zoals de houtsnippers uit het Douglasdennenhout verspreiden de houtsnippers uit Larikshout een erg lekkere en frisse geur.

  • Houtsnippers uit Es

Heel wat gezinnen kiezen momenteel voor houtsnippers gemaakt van Es. De houtsnippers hebben namelijk een erg mooie, lichtbruine kleur en zijn erg zacht. Kinderen zullen zich dus geen pijn doen wanneer ze vallen op houtsnippers uit Es. Indien je dus op zoek bent naar houtsnippers om onder een schommel of klimrek te leggen, dan kies je best voor houtsnippers uit Es.

  • Een mix van houtsnippers

Wanneer je houtsnippers aankoopt kan je ook voor een mix van houtsnippers kiezen. Over het algemeen zijn deze ietwat goedkoper dan houtsnippers uit een bepaalde houtsoort. De mix van houtsnippers kan echter erg mooi zijn omdat je heel wat kleurschakeringen in de houtsnippers hebt. Bij doosjehout.nl hebben wij een mix van houtsnippers.