Tegenwoordig zie je houtsnippers steeds vaker in tuinen terugkeren. Mensen raken langzaam maar zeker overtuigd van de toegevoegde waarde van dit materiaal. En dus wordt er ook steeds vaker naar geïnformeerd. Nog lang niet alles is bij iedereen namelijk altijd duidelijk. Want hoe lang gaan de houtsnippers bijvoorbeeld mee? Wanneer is het weer tijd om deze te vervangen? Enkele vragen waar wij jou nu antwoord op gaan geven.

Om antwoord op deze vraag te geven, hoe lang gaan houtchips mee, kijken we naar de gemiddelde levensduur van houtsnippers. Want aangezien het hier om een natuurlijk materiaal gaat, zit er ook een bepaalde houdbaarheidsdatum op. Na een tijdje vergaan houtsnippers weer. Over het algemeen gaan houtsnippers ongeveer 1 tot 2 jaar mee. De exacte levensduur van de houtsnippers is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Het soort hout: Het soort hout speelt een grote rol. Hoe sterker het hout van zichzelf is, hoe langer het meegaat. Wij gebruiken zelf een mix van hout.
  • De weersomstandigheden: Daarnaast hebben ook de weersomstandigheden een grote invloed. Als het veel heeft geregend en de houtsnippers worden vaak nat, dan gaan ze minder lang mee. Een droge periode is het voordeligst.
  • De leefomstandigheden: Verder kiezen sommige mensen ervoor om bijvoorbeeld een speeltoestel op de houtsnippers te plaatsen. Ook dan vergaan ze in een sneller tempo en zijn ze eerder aan vervanging toe.

Onder optimale omstandigheden is de kans aanwezig dat je houtsnippers het 2,5 jaar lang volhouden. Echter is er in veel tuinen natuurlijk vaak sprake van bijvoorbeeld regen en wat zwaardere weersomstandigheden. Vandaar dat je er altijd serieus rekening mee moet houden dat ze ongeveer na een halfjaar tot jaar weer aan vervanging toe zijn.

Houtsnippers vervangen na 1 jaar

Is het meer dan een jaar geleden en zijn de houtsnippers ondertussen weer aan vervanging toe? Dan heb je geluk dat we bij doosjehout.nl een groot aantal snippers op voorraad hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Big Bag, waarmee je een oppervlakte van minstens 10 vierkante meter met een laag houtsnippers van 5-10 cm kan voorzien.

Voor meer informatie over het wel of niet vervangen van houtsnippers mag je uiteraard altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder met het waarborgen van een mooie, gezonde tuin.