Ben je op zoek naar bodembedekking voor in de tuin? Dan is het heel goed mogelijk dat je al een groot aantal verschillende termen voorbij hebt zien en horen komen. Zo vallen tegenwoordig de termen houtsnippers en houtchips steeds vaker. Maar wat is nu precies het verschil? En voor welke optie kun je het beste kiezen?

Om direct een antwoord op de laatste vraag te geven; beide opties zijn even optimaal. Waarom? Omdat het om hetzelfde materiaal gaat!

Houtsnippers en houtchips zijn namelijk precies hetzelfde. Het gaat in beide gevallen om houtsnippers van speciaal geselecteerde bomen. Deze bomen worden in z’n geheel versnipperd, wat vervolgens tot gevolg heeft dat er houtsnippers van 5 a 10 cm ontstaan. Bij doosjehout.nl maken wij snippers van pallets, een mix van hout. Deze stukjes hout hebben een aantal positieve effecten op je tuin in het algemeen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als:

  • Waterregulatie: Op het moment dat het veel regent, dreigt er altijd het gevaar dat de tuin onderloopt. Er is dan simpelweg te veel water aanwezig, waardoor het niet meer wordt afgevoerd. Met houtsnippers of houtchips breng je een extra waterabsorberende laag in de bodem aan. Houtsnippers houden een deel van het vocht vast, wat de kans op overstroming sterk vermindert. Zeker in een regenachtig land als Nederland is dit zeer waardevol.
  • Vermindert groei onkruid: In combinatie met een worteldoek zijn houtsnippers en houtchips heel goed in staat om de groei van onkruid sterk te verminderen. Ze vormen als het ware een dikke laag over de bodem heen. Hierdoor reikt er niet voldoende licht tot de bodem voor het onkruid om te groeien.
  • Visueel aantrekkelijk: Daarnaast is deze vorm van bodembedekking visueel zeer aantrekkelijk. De natuurlijke uitstraling is precies waar veel mensen naar op zoek zijn. Het gebruik van natuurlijk materiaal als hout is niet alleen goed voor de bodem zelf, maar voegt ook van een afstandje iets toe aan de totale look.

Over het verschil tussen houtsnippers en houtchips hoef je je dus geen zorgen meer te maken. Het komt op hetzelfde materiaal neer. Welke naam je er ook aan geeft, de bovenstaande voordelen zijn hoe dan ook van toepassing. Bekijk het assortiment van doosjehout.nl en haal direct een grote hoeveelheid houtsnippers of houtchips in huis!