De opkomst van houtsnippers voor in de tuin is nu al een aantal jaren in gang gezet. Wanneer je een stuk tuin bij je huis hebt, wil je het liefst kiezen voor een bodembedekking waar je ook echt wat aan hebt. En dit is precies waarom houtsnippers zo populair zijn. Ze zijn de beste bodembedekking om de volgende redenen:

  • Voorkomen groei van onkruid: Iedereen met een tuin kan beamen dat de groei van onkruid een van de irritantste zaken is van het hebben van een tuin. Onkruid woekert heel makkelijk door verschillende planten door, waardoor je dit dus relatief vaak moet verwijderen. Echter is dit met houtsnippers niet meer nodig. Een goede laag houtsnippers zorgt er namelijk voor dat de bodem bedekt is en er geen licht meer tussendoor schijnt. Onkruid krijgt dan niet eens de kans om te groeien. Zeker met het gebruik van een worteldoek, waardoor de houtsnippers zich ook niet met de bodem gaan vermengen.
  • Verstevigen van de bodem: Tegelijkertijd verstevigen houtsnippers ook de bodem. Dit is het geval wanneer je niet voor een worteldoek kiest. De houtsnippers vermengen zich dan met de bodem, wat erosie tegengaat. De bodem wordt in zijn geheel steviger, wat op zichzelf al een fijne bijkomstigheid is.
  • Natuurlijk uitstraling: Verder hebben houtsnippers ook een natuurlijke uitstraling. Aangezien ze puur van hout zijn gemaakt, geeft het een prettige look aan de tuin. Het ziet er afgewerkt uit, terwijl het nog de eerdergenoemde positieve effecten heeft ook. Zowel functioneel als ook visueel dus een logische keuze.
  • Stimulering biologische activiteit: Een laatste voordeel is de stimulering van biologische activiteit. Bij harde regenbuien absorberen de houtsnippers namelijk veel water, wat voorkomt dat alles onderloopt. In de zomer is het tegenovergestelde het geval. Het geeft het water dan op droge momenten ook weer terug aan de bodem. Hierdoor verbeteren de omstandigheden voor de bodem aanzienlijk.

Wil je dus dat jouw tuin ook gebruikmaakt van deze voordelen? Laat er dan geen gras over groeien en bestel nu de juiste hoeveelheid houtsnippers voor in jouw tuin. Met een laagje van 10 cm weet je zeker dat de bodem eronder optimaal baat heeft bij de aanwezigheid van de houtsnippers. Wij leveren en kunnen zelfs houtchips storten op de door jouw aangewezen plek! Vragen? Bel of whatsapp gerust naar 0612741665. Tot snel!