Steeds meer mensen kiezen voor houtsnippers in de tuin. Dit heeft er vooral mee te maken dat houtsnippers een groot aantal voordelen met zich meebrengen. Te denken valt aan het beperken van onkruid, het steviger maken van de bodem en het vergroten van de biologische activiteit in jouw tuin.

Echter is de volgende vraag dan; hoeveel houtsnippers heb ik precies nodig in mijn tuin?

Er is namelijk nogal een verschil in effectiviteit wanneer je bijvoorbeeld te weinig houtsnippers in de tuin legt. De gewenste effecten blijven dan deels uit. Daarom is het belangrijk om wel voor de juiste hoeveelheid te kiezen.

Als algemene regel wordt genomen dat een laag van 10 cm volstaat. Wanneer je dus weet op welke plek je deze houtsnippers kwijt wilt, dan is het een kwestie van opmeten om hoeveel vierkante meter het ongeveer gaat. Uiteraard maakt het niet uit als het licht afwijkt. Echter moet er geen sprake zijn van een al te groot verschil met deze richtlijn.

Stel dat je na het opmeten erachter komt dat het gaat om een oppervlak van om en nabij de 10 vierkante meter. Om dan tot een laag van 10 cm aan houtsnippers te komen, heb je een zak van 1 kubieke meter nodig. Dit wordt ook wel een Big Bag genoemd. Voor alle oppervlakten die boven deze 10 vierkante meter uitkomen, is het vanzelfsprekend een kwestie van een extra zak erbij kopen.

Houtsnippers kopen

Bij doosjehout.nl zijn we al sinds jaar en dag aanbieder van houtsnippers. Wanneer je dus van plan bent om deze op korte termijn aan te schaffen, is het zeker de moeite waard om even in ons assortiment te kijken. De eerdergenoemde Big Bag heeft een relatief scherpe prijs. Zo hoeft het ook zeker niet duur te zijn om je tuin te voorzien van het beste materiaal.

Binnen de kortste keren ga je dan ervaren dat onkruid wegblijft en dat de biologische activiteit in je tuin flink gaat toenemen. Voor meer informatie over de houtsnippers van doosjehout.nl mag je uiteraard altijd even contact met ons opnemen. Je kunt bijvoorbeeld altijd even een whatsappje sturen of bellen naar 0612741665. Mailen kan ook, dat kan naar contact@doosjehout.nl. Tot snel!