Om een vuur aan te maken, heb je aanmaakhout nodig. Daarbij is het wel zo fijn als het om aanmaakhout gaat waar je ook echt iets aan hebt. Aanmaakhout dus waarbij op een goede manier het vuur wordt aangewakkerd. De lengte van het aanmaakhout speelt hierbij een belangrijke rol.

Over de optimale lengte van aanmaakhout is vaak nogal wat discussie. Over de breedte van zo’n 2 tot 5 cm is men het vaak wel eens. Maar over de lengte bestaat meer onduidelijkheid. Daar maken we bij deze graag een einde aan voor je.

Optimale lengte aanmaakhout

Aangezien het doel van aanmaakhout het aanwakkeren van vuur is, wil je het liefst dat aanmaakhout wat aan de lange kant is. Langwerpige stukken hout prik je dan op slimme wijze tussen het overige brandhout in. Dit vergroot de kans dat een vuurtje direct wordt aangewakkerd en vervolgens ook lang blijft branden.

Qua optimale lengte moet je dan ook denken aan latjes van ongeveer 15 tot 20 cm. In deze grootte passen de stukken aanmaakhout in principe in ieder vuurtje, terwijl ze tegelijkertijd voldoende lengte hebben om ook echt als aanmaakhout te dienen.

Aanmaakhout kopen bij doosjehout.nl

Bij doosjehout.nl bieden we aanmaakhout in verschillende hoeveelheden aan. Hierdoor kun je heel precies afmeten hoeveel je op de korte termijn nodig denkt te hebben. Desalniettemin is het natuurlijk ook mogelijk om een wat grotere voorraad in te slaan. Qua hoeveelheden heb je de volgende opties:

  • 3 kg (netzak)
  • 5 kg (netzak)
  • 10 kg (netzak)
  • 15 kg (netzak)
  • 20 kg (doos)
  • 40 kg (twee dozen)
  • 100 kg (big bag)

Zoals je ziet, variëren de opties van veel stukken aanmaakhout tot een relatief kleine hoeveelheid. Het is maar net wat je zelf nodig denkt te hebben.

Verder staan wij bij doosjehout.nl altijd klaar om je van meer informatie over aanmaakhout te voorzien. Zit je nog met bepaalde vragen? Laat het ons dan gerust weten. We helpen je graag zo snel mogelijk verder met het vinden van de juiste hoeveelheid materiaal. Zo ga je weer volledig voorbereid een periode in waar je veel vuurtjes hoopt te gaan stoken. Uiteindelijk staat het juiste materiaal aan de basis van een goed vuurtje.