Op het moment dat je op zoek bent naar aanmaakhout, ben je misschien van mening dat iedere vorm van aanmaakhout volstaat. Echter is het wel degelijk belangrijk om op te letten wat je precies koopt. Niet ieder aanmaakhout is namelijk ook automatisch goed aanmaakhout. Dit hangt af van een aantal specifieke eigenschappen. Het betreft eigenschappen als:

  • Droog: Vanzelfsprekend is goed aanmaakhout ook droog aanmaakhout. Wanneer deze namelijk deels nog vochtig is, gaat het je niet zomaar lukken om een vuurtje aan te krijgen. En het is wel belangrijk om met deze eigenschap rekening te houden. Er zijn namelijk nogal wat aanbieders van aanmaakhout die er niet specifiek op letten om deze droog te houden. Er trekt dan een bepaalde hoeveelheid vocht in, die het lang vasthoudt. Vervolgens zit jij dan met hout waar je niks aan hebt.
  • Juiste lengte: Verder is het ook belangrijk om voor de juiste lengte van aanmaakhout te kiezen. In principe is de ideale lengte zo’n 15 tot 20 cm. Door qua breedte voor ergens tussen de 2 en 5 cm te kiezen, heb je aanmaakhout in huis dat lang en dun is. Dit is de perfecte vorm. Lang en dun aanmaakhout zorgt er namelijk voor dat een vuurtje op de optimale wijze wordt aangewakkerd. Het verdeelt zich over een relatief groot oppervlak, wat de kans op het overslaan van het vuurtje aanzienlijk vergroot.
  • Juiste hoeveelheid: Als laatste punt is het ook belangrijk om te letten op de aankoop van de juiste hoeveelheid. Het is namelijk erg vervelend wanneer je om de zoveel tijd weer opnieuw aanmaakhout moet bestellen. Dan blijf je bezig. Vandaar ook dat meer en meer mensen ervoor kiezen om direct een Big Bag van 100 kg te bestellen. Hierdoor ben je zeker voor een lange tijd voorzien.

Heb je momenteel dus aanmaakhout nodig? En kun je niet wachten om weer een heerlijk vuurtje aan te steken? Dan is dit het moment om aanmaakhout te bestellen. Kies bijvoorbeeld voor een grote netzak en haal direct 15 kg aanmaakhout tegelijk in huis. Droog en van de juiste lengte is dit precies het aanmaakhout waar je naar op zoek was.