In de herfst- en wintermaanden is er in de buitenlucht behoefte aan wat extra warmte. Het is natuurlijk doodzonde als je de volledige herfst en winter geen gebruik kan maken van de tuin omdat het er simpelweg te koud is.

Maar ook in de zomer zijn er genoeg dagen waarop het snel afkoelt of waarop de temperatuur überhaupt niet boven de 20 graden uitkomt. Wanneer het dan lang licht blijft, ontstaat een ideale situatie om door middel van een warmtebron toch van de buitenlucht te genieten. En dus kiezen veel mensen voor een vuurkorf als oplossing. Een vuurkorf biedt namelijk relatief veel warmte. Zeker wanneer je uit de wind zit, is dit een gezellige, warme oplossing.

Een vuurkorf aansteken

Dan zijn we direct bij een belangrijk punt aanbeland. Want wat is nu de beste manier om een vuurkorf aan te steken? Kun je hiervoor aanmaakhout gebruiken? Het antwoord is; ja. Voor een vuurkorf is aanmaakhout zelfs ideaal. In kleine stukjes van zo’n 15 a 20 cm steek je een vuurkorf daarmee binnen een mum van tijd aan. Dit heeft de volgende redenen:

  • Vochtigheid hout: Een vuurkorf en het bijbehorende hout zijn vaak vochtig. Dit heeft ermee te maken dat het in de herfst en winter buiten sowieso al een stuk vochtiger is dan gemiddeld. En nat hout brandt niet of slecht. Hierbij komt aanmaakhout zeer goed van pas. Aanmaakhout is altijd extra droog, licht en goed brandbaar. Daarmee steek je een vuurtje alsnog heel gemakkelijk aan.
  • Juiste vorm aanmaakhout: Daarbij heeft aanmaakhout een vorm die zeer geschikt is om een vuurtje op ander hout over te laten slaan. Gezien aanmaakhout vaak bestaat uit lange, dunne blokjes hout, reik je daarmee tot diep in de vuurkorf. Het vuur krijgt dan alle tijd en ruimte om over te slaan op de omliggende houtblokjes.

Heb je dus buiten zo’n vuurkorf staan? En wil je daar ook op de wat koudere momenten toch optimaal gebruik van blijven maken? Dan is het erg handig om een hoeveelheid aanmaakhout in huis te halen. Daarmee heb je alle middelen tot je beschikking om een vuurkorf snel en efficiënt aan te steken. Laat de gezelligheid maar komen, en vergeet de marshmallows niet! 😉

Vragen over ons aanmaakhout? Bel of WhatsApp eens met 0612741665.