Bij het kopen van aanmaakhout is de hoeveelheid misschien nog wel hetgeen wat mensen het lastigst vinden in te schatten. Want niet iedereen heeft evenveel ruimte om maar meteen een enorme hoeveelheid in te slaan. Aan de andere kant heeft ook niemand er zin in om elke week of maand weer een nieuwe zak aanmaakhout te moeten bestellen. Dan blijf je bezig.

Vanwege dit dilemma hebben we er bij doosjehout.nl dan ook voor gekozen om meerdere hoeveelheden aanmaakhout aan te bieden. In plaats van te kiezen voor een standaardformaat, maakt dit het voor jou makkelijker om de aankoop van aanmaakhout precies af te stemmen op dat wat je nodig hebt en dat wat je nodig denkt te gaan hebben.

Qua hoeveelheden gaat het om de volgende opties:

  • 20 kg: 20 kg hout in een doos kenmerkt ons. Niet te veel, niet te weinig. Met 20 kg aanmaakhout kom je over het algemeen wel een paar maanden door. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van hoe vaak je een vuurtje stookt en hoeveel aanmaakhout je daarbij gebruikt. Maar over het algemeen is dit een hoeveelheid aanmaakhout waarmee je een aantal maanden doorkomt. Daarna wordt het dan weer tijd om een nieuwe lading te bestellen. Wij hebben 20 kilo gekloofd en grof aanmaakhout, beide in een stevige kartonnen doos.
  • 40 kg: 40 kg is ons grotere formaat aanmaakhout in een doos. Gezien het om twee keer zoveel gaat als het 20 kg formaat, doe je hier ook twee keer zo lang mee. Twee dozen van in totaal 40 kg kan iedereen ook nog wel kwijt in een schuur of tuinhuisje. Let wel op dat het om een relatief droge omgeving gaat. Je wilt niet dat je aanmaakhout nat en daardoor minder bruikbaar wordt.
  • 100 kg: Een Big Bag van 100 kg. Dit is het grootste formaat zak met aanmaakblokjes dat we op dit moment aan te bieden hebben. Met 100 kg ben je er zeker van dat je lang genoeg voorzien bent van een voorraad hout. Het moet heel gek lopen wil je aan 100 kg niet genoeg hebben om minstens een jaar vooruit te kunnen. Deze optie wordt vaak ook uit gemak genomen. Je hoeft er dan de komende tijd niet meer aan te denken.

Natuurlijk hebben we ook nog kleinere hoeveelheden aanmaakhout. Dit zijn netzakken met aanmaakhout. Deze heb je misschien wel eens zien liggen in de winkel. Wij leveren aanmaakhout in netzakken al vanaf 1 kilo.

Aan welke hoeveelheid denk jij voldoende te hebben? Bekijk hier ons aanmaakhout.