Zelf aanmaakhout maken is niet iets waar veel mensen zich aan wagen. Desondanks is het wel degelijk mogelijk. In een aantal stappen krijgt iedereen dit in principe zelf voor elkaar. Voer de volgende stappen na elkaar uit en bekijk of het je ook zelf lukt om aanmaakhout te maken:

  1. Verzamel dood hout: Dood, droog hout is ideaal voor het zelf maken van aanmaakhout. Dit brandt een stuk makkelijker dan vers hout. En vanzelfsprekend heeft het weinig zin om nat hout aan te steken. Het vuur krijgt dan niet eens een kans.
  2. Zaag het hout in stukken: In het ideale scenario zorg je voor het zagen van stukken hout die zo’n 15 tot 20 cm lang zijn. Dode, relatief kleine boomstammen zijn hiervoor ideaal. Je zaagt ze in meerdere stukken van ongeveer dezelfde grootte.
  3. Splijt de gezaagde stukken hout: Vervolgens is het moment daar om de stukken hout van 15 a 20 cm in tweeën te splijten. Hierdoor krijg je een vlakke en een bolle kant. Dit is in principe prima om aan je eigen gemaakte aanmaakhout te komen.

Al met al zijn het relatief simpele stappen. Echter kom je er in de praktijk waarschijnlijk achter dat het nog best lastig kan zijn om deze stappen te doorlopen. Zo is het niet altijd even mogelijk om aan grote hoeveelheden dood hout te komen. Zelfs als je in de buurt van een bos woont.

Bovendien kost het nog aardig wat moeite om de stukken hout te zagen en in tweeën te splijten. Wanneer je hieraan begint, is het ook echt wel een projectje. Je moet hier maar net tijd voor hebben en de zin kunnen opbrengen.

Aanmaakhout kopen

In het geval je het toch te veel moeite vindt om aanmaakhout zelf te maken, kun je het uiteraard altijd nog kopen. Bij doosjehout.nl hebben we meer dan genoeg aanmaakhout in ons assortiment om ook jou van een grote hoeveelheid te voorzien. Kies tussen de hoeveelheden van 20 kg en 40 kg in dozen of een Big Bag hout van ongeveer 100 kilo. Natuurlijk hebben wij ook onze eigen merk netzakjes aanmaakhout tot 10 kg. Bestel vandaag nog genoeg aanmaakhout om je de komende periode vooruit te helpen.