Houtsnippers zijn een erg populaire pad bedekking en ook meer en meer gezinnen kiezen ervoor om houtsnippers in de tuin te gebruiken gezien deze onkruid onderdrukken. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je makkelijk en snel houtsnippers in de tuin kan plaatsen.

Stap 1: Kies houtsnippers

Een eerste beslissing die je zal moeten maken is welke houtsnippers je in de tuin wil plaatsen. Kies je voor donkere houtsnippers of lichte houtsnippers? Ga je voor houtshreds of misschien toch voor houtchips?

Stap 2: Breng de houtsnippers naar de tuin

Breng de houtsnippers nu naar de tuin met een kruiwagen. Hier zal je naar alle waarschijnlijkheid al een pad gemaakt hebben of een leuk plekje hebben uitgekozen tussen je planten waar jij de houtsnippers zal leggen.

Stap 3: verspreid de houtsnippers

De volgende stap is om de houtsnippers over het pad of het plantenperk te verspreiden. Probeer met een spade de houtsnippers op het pad te scheppen of, indien je de houtsnippers over een groter oppervlak wil verspreiden kan je de kruiwagen uitkieperen.

Probeer de houtsnippers ongeveer een goede 6 tot 7 centimeter dik over het pad of het perk te verspreiden. Op die manier voelt het lekker zacht aan om op te lopen en is het moeilijk voor onkruid om door de houtsnippers te groeien.

Stap 4: wees niet bang om je handen te gebruiken

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om de snippers mooi gelijk te verspreiden. Het is dan ook een goed idee om je handen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de houtsnippers gelijk verspreid zijn.

Daarnaast kan je met je handen de houtsnippers nauwkeuriger op het pad leggen of tegen de planten aanduwen. Wees dus niet bang om je handen te gebruiken: integendeel, je tuin zal er heel wat mooier uitzien!

Stap 5: Afwerking 

Wanneer je houtsnippers op een pad legt, of een perk afwerkt met houtchips, dan zullen er naar alle waarschijnlijkheid een heleboel houtsnippers buiten het perk of pad belanden. Probeer je tuin af te werken door losse houtsnippers op te rapen en weer op het pad of in het perk te gooien.

Tip: Houtsnippers worden vaak weggeblazen door de wind of verplaatst door heftige regen. Gebruik een opsluitband om ervoor te zorgen dat de houtsnippers mooi op hun plaats blijven liggen zodat jij na de winter minder werk hebt met opruimen en tuinieren!

Privacy Preference Center

De waardering van doosjehout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.
×