Als je een gezellig vuurtje aanmaakt, moet deze uiteindelijk ook weer uit. Het beste is om het vuurtje uit te laten branden. Het is hierbij wel belangrijk dat je het vuur gedurende die tijd in de gaten houdt. Duurt dit jou te lang of moet je plotseling weg? Hieronder lees je hoe je het vuur snel dooft. 

Nooit met water! 

Houdt het zo veilig mogelijk, dat is het allerbelangrijkste! Vuur moet je nooit doven met water. Door de stoomontwikkeling die plots plaatsvind kan er een explosie ontstaan. Wat nare gevolgen kan hebben op jou en jouw omgeving. Denk vooral aan jouw naasten!

Hoe dan snel het vuur doven? 

Als het echt niet anders kan, dan is er wel een manier om het vuur snel te doven. Gebruik simpelweg een schep zand of (als je dit in de buurt hebt) een schep zout.

Als het is gelukt om de vuurkorf uit te krijgen op een van bovenstaande (veilige) manieren, kun je het smeulende restant het beste laten liggen en pas opruimen als het helemaal is afgekoeld.

De vuurkorf aanmaken?

Bekijk hier ons aanmaakhout