Wat is er nou gezellig dan na de bbq even een lekker kacheltje aan te hebben. Dit kan natuurlijk met een tuinhaard of vuurkorf, maar hoe maak je een vuurkorf nou het beste aan?

 

Zorg voor genoeg zuurstof bij het vuur 

Vuur moet langzaam groeien. En vuur groeit door zuurstof. Leg dus niet gelijk teveel hout in de vuurkorf, want dan kan er niet genoeg zuurstof bij het vuur. Je bent de vuurkorf dan eerder aan het doven dan aan het aansteken. 

Stapel de houtblokken een voor een haaks op elkaar. Zo krijg je genoeg ruimte waardoor het vuur genoeg lucht krijgt om goed te branden.

 

Haardhout en aanmaakblokjes

Boven op de stapel aanmaakhout kunt u alvast haardhout leggen. Heeft u geen haardhout? Geen probleem, met alleen aanmaakhout kunt u ook prima een vuurtje fikken.

Steek de vuurkorf aan met aanmaakblokjes. Doe dit met een lange aansteker om brandwonden te voorkomen! Als het vuur brand kunt u langzaam de vuurkorf bijvullen met haardhout of aanmaakhout. Hoe droger het hout, hoe sneller het brandt!

 

Houd het veilig!

De belangrijkste tip is dat je gewoon geduld moet hebben. Haal niet de fles spiritus tevoorschijn als het te lang duurt. Met vuur is veiligheid het belangrijkste voor jou en jouw omgeving!

Bekijk hier ons aanmaakhout