houtchips-in-de-tuin

Naast dat het super strak in de tuin staat, houdt een laag houtsnippers ongewenst onkruid tegen. De bodem blijft vochtig en dit is goed voor de biodiversiteit. Allerlei kleine insecten zoeken een schuilplaats tussen de houtchips. 

Wil jij ook houtsnippers plaatsen in jouw tuin? Bekijk dan onderstaande tips voor het beste resultaat! 

 

Gebruik een worteldoek.

Als je jouw tuin of tuinperkje wilt bedekken met houtsnippers plaats je eerst een worteldoek. Daarna kun je met een laag van ongeveer 5 centimeter aan houtchips het onkruid tegengaan. Heb je geen worteldoek of wil je deze niet in de tuin plaatsen? Dan hoeft dat natuurlijk niet. Een laag van minimaal 10 centimeter aan houtsnippers volstaat ook. Dat is puur natuur!

 

Wanneer moet ik de houtsnippers vervangen?

Dat is een vraag die wij vaak krijgen van onze klanten. De snippers in de tuin worden door de natuur langzaam afgebroken. Na ongeveer twee tot drie jaar is de bodembedekking aan een nieuwe voorraad houtsnippers toe. 

Wat moet je dan doen met het restant? Mensen denken vaak dat het restant een afvalproduct is. Dit is zeker niet waar! Je kunt de restanten van de houtsnippers gebruiken als een soort compost. Het langzame verteren van het hout zorgt er voor dat de grond een betere structuur krijgt. 

 

Houd de houtsnippers bij elkaar.

Houtsnippers wegen niet veel en verplaatsen zich snel door spelende kinderen of een sterke wind. Houd de snippers bij elkaar door het plaatsen van betonbanden of opsluitbanden. Dit zorgt voor een beter biologisch eindresultaat en het ziet er ook nog eens strakker en netter uit. Ook niet onbelangrijk! 😉 

Bekijk onze houtsnippers